Заступника голови ЦВК допитали у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів

Заступника голови ЦВК допитали у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів

Магера дав свідчення як свідок

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера в Національному антикорупційному бюро України дав свідчення як свідок у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Про це Магера повідомив журналістам після закінчення допиту.
«Ця справа стосується так званих службових злочинів. Мова, очевидно, йде не про 368-му (одержання хабара – Ред.), а 369-ту статтю (давання хабара – Ред.) Кримінального кодексу, і стосується відомої справи про так звані «амбарні книги» Партії регіонів», - сказав Магера.
Відповідаючи на запитання журналістів, чи запитували його на допиті про можливі зловживання з боку керівництва ЦВК, він сказав: «Було широке коло питань стосовно багатьох суб'єктів, але я до кінця не уявляю свою цінність як свідка. Навіть якщо подібні факти мали місце, то зі мною їх ніхто не обговорював. І про якихось осіб чи суми мені нічого не відомо», - сказав Магера.
Також він зазначив, що в ході допиту йшлося про гроші, які могли брати керівники Центрвиборчкому від Партії регіонів: «Були різні запитання. Якщо ви проаналізуєте матеріали, що з'явилися в пресі, то багато питань торкалися саме цих аспектів та нюансів, які пов'язані з повідомленнями у ЗМІ, і про які дискутує суспільство».
Нагадаємо, 30 травня НАБУ розпочало розслідування за заявою колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака. Він повідомив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів на суму майже 2 млрд доларів ряду колишніх та нинішніх високопосадовців, серед яких фігурує і керівник ЦВК Михайло Охендовський.
Сьогодні, 13 червня, в НАБУ викликали Магеру. Також, за даними антикорупційного прокурора Назара Холодницького, викликано на допит і голову ЦВК Михайла Охендовського та заступника голови ЦВК Жанну Усенко-Чорну.
Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: