Екс-керівник міліції Луганщини розповів, як Єфремов керував «гвардією» і готував «референдум»

Екс-керівник міліції Луганщини розповів, як Єфремов керував «гвардією» і готував «референдум»
Володимир Гуславський дає свідчення в суді

Гуславський переконаний - в захопленні адміністративних приміщень ключову роль грала проросійська організація «Луганська гвардія», з якою був пов'язаний Єфремов

У Старобільському суді під час розгляду справи голови Партії регіонів у 2010-2014 роках Олександра Єфремова допитали генерала Володимира Гуславського, який на початку 2014 року керував Луганською обласною міліцією.

Про це передає телекомпанія ЛОТ.

Гуславський переконаний - в захопленні адміністративних приміщень ключову роль грала проросійська організація «Луганська гвардія», якою керував Олександр Харитонов. Намет так званої гвардії тоді стояв біля будівлі обласної адміністрації.

За словами Гуславського, Єфремов був безпосередньо пов'язаний з діяльністю «гвардії».

«Житло для цієї організації було надато за вказівкою Олександра Сергійовича (Єфремова - ред.)», - заявив він.

Згадав генерал і телефонну розмову з Єфремовим після затримання в Луганську проросійського політика Арсена Клінчаєва.

«Мені зателефонував Олександр Сергійович Єфремов. Був збудженим, у YouTube вже було виставлено затримання Клінчаєва: «Я направив його тобі на перемовини, а ви його затримали. Депутати обласної ради зберуть підписи щодо твого усунення. І що ти будеш робити, коли я проведу референдум? Чим ми займатимешся потім? Як ти виглядатимеш потім?», - навів слова «регіонала» Гуславський.

На основі цих свідчень керівника міліції суд прийняв рішення про допит додаткового свідка, який може підтвердити свідчення Гуславського. Також заплановано і повторний одночасний допит головного міліціонера, колишнього начальника облуправління СБУ та його заступника.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: