Екс-політтехнологу Януковичу Манафорту загрожує 305 років ув'язнення

Екс-політтехнологу Януковичу Манафорту загрожує 305 років ув'язнення
Пол Манафорт (у центрі) залишає будівлю суду у передмісті Вашингтона

Манафорт може провести залишок свого життя у в'язниці»

Колишньому голові передвиборного штабу Дональда Трампа — Полу Манафорту загрожує понад 300 років ув'язнення за звинуваченнями, які йому інкримінують у штатах Вірджинія та Вашингтон.

Про це повідомив суддя III окружного суду США у східному округу Вірджинії Томас Елліс, передає CNN.

Манаформу загрожує 305 років ув'язнення, якщо його визнають винним за всім звинуваченнями у цьому штаті.

«З огляду на характер звинувачень проти підсудного і очевидну вагу доказів проти нього, він стикається з реальною можливістю провести залишок свого життя у в'язниці», — повідомив суддя Елліс.

За звинуваченням в ухиленні від сплати податків, яке розслідують у Вірджинії, Манафорту загрожує 8 років в'язниці. Також проти Манафорта пред'явлено 9 обвинувачень у махінаціях з банківськими коштами, за кожними із них Манафорту загрожує по 30 років у в'язниці максимально.

Таким чином, екс-соратника Трампа очікує вже 270 років у в'язниці.

Крім того, за обвинуваченням суду у Вашингтоні, Манафорту загрожує від 15 до 20 років позбавлення волі.

За інформацією The Washington Post, Манафорт назвав себе невинним за звинуваченнями у банківських махінаціях, які проти нього висунуто спеціальним прокурором Мюллером, який очолює розслідування обставини втручання Росії у виборчму кампанію у США 2016-го року. Суддя наказав тримати Манафорта під домашнім арештом. Судовий процес призначено на 10 липня.

Нагадаємо, спецпрокурор США Роберт Мюллер подав новий обвинувальний вирок, який стверджує, що Пол Манафорт у 2012 році таємно заплатив колишнім провідним європейським політикам за лобіювання уряду України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: