Експерти б'ють на сполох: в Україні стрімко росте ринок нелегальних заправок

Експерти б'ють на сполох: в Україні стрімко росте ринок нелегальних заправок

«Сьогодні по всій Україні 1,5 тисячі нелегальних заправок»

Директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн прокоментував поточну ситуацію на ринку нафтопродуктів в Україні. Головна, проблема на думку експерта, зростання нелегальних заправок в Україні. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами експерта, у кожному сегменті ринку є негативні явища, наприклад, недобросовісна конкуренція. І, перш за все, зростання нелегальних мереж збуту.

«Сьогодні кількість нелегальних заправок по всій Україні сягає 1,5 тисячі. Епіцентри – Дніпропетровська та Київська області. «Але вони ширяться і далі. Це вже на рівні епідемії», - каже експерт.

Сергій Куюн говорить, що всі нелегальні точки працюють без документів і касових апаратів. За його словами, це призводить  до того, що вони відтягують на себе продажі легальних операторів, через низьку ціну. Подекуди різниця (у ціні продуктів легальних і нелегальних заправок – «Главком») складає у 7 грн. «Ці нелегали не платять податки (тому ціни у них низькі – «Главком»). Легальні оператори змушені непокоїтися. Затрати на ведення бізнесу залишаються на тому ж рівні, а об’єми продажів падають.

«Об’єм нелегальних продажів бензину перевищив 15-17% ринку. Щодо зрідженого газу – близько 30-50%. Така ситуація б’є не тільки по легальних операторах, вона відбивається на надходженні податків, впливає на якість нафтопродуктів на ринку», - пояснює директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн.

Більше читайте в інтервю «Главкома»: Сергій Куюн: По всій Україні сьогодні 1,5 тисячі нелегальних заправок. Це вже епідемія

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: