Експерти з Данії назвали кібератаку на Антидопінгове агентство актом помсти Росії

Експерти з Данії назвали кібератаку на Антидопінгове агентство актом помсти Росії
Фото АР

Атлети стали жертвами політичної гри, холодної війни, котра, як ми гадали, давно позаду – експерт

Хакерська атака на величезну базу даних ADAMS міжнародного антидопінгового агентства WADA – це акт помсти. Крок до нової холодної війни між Росією і Заходом. Так прокоментував останню кібератаку Вернер Меллер, який наразі  працює над написанням книги про WADA у співавторстві з доктором Полом Дімео зі Стирлінгського університету, пише видання Ekstra Bladet.

«Це хід у війні. Захід накинувся на Росію зі звинуваченнями про державну систему допінгу, а тепер Росія завдає удару у відповідь, доводячи, що і Захід шахраює в спорті під виглядом винятків, які дозволяють використання незаконних речовин, які підвищують ефективність спортсмена», – каже Меллер.

«Атлети – жертви політичної гри, холодної війни, котра, як ми думали, давно позаду. Ті хакери так вчинили не заради забави. Вони продемонстрували, як діє система. Вони ведуть війну проти тих, хто нападає на Росію», – продовжує Меллер.

У базі даних ADAMS зібрано масу інформації про найкращих атлетів світу у всіх видах спорту. З бази можна дізнатися, де спортсмен перебуває в будь-який час доби, там є телефонні номери і адреси, а також особиста інформація про стан здоров'я. Є і результати тестів на допінг, і спеціальні дозволи приймати ту чи іншу речовину з великого списку заборонених препаратів WADA.

Жоден спортсмен зі світової еліти не може займатися своєю справою і жодного разу не припуститися витоку особистих даних. Ось чому, на думку Меллера, так сумно, що WADA не в змозі забезпечити атлетам кращий захист. «Спортсмени повинні підкорятися правилам WADA, а якщо вони цього не роблять, їм не дозволяється виступати у своєму виді спорту. З урахуванням цих обставин вкрай несправедливо, що вони так погано захищені», – зазначає експерт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: