Експертів з хімічної зброї не пускають на місце атаки в Сирії

Експертів з хімічної зброї не пускають на місце атаки в Сирії

Місто Дума зараз перебуває під контролем сирійських і російських військових

Інспекторів міжнародної Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) не допускають у сирійське місто Дума - на місце можливого використання військами президента Сирії Башара Асада хімічної зброї.

Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету ОЗХЗ, яке проходить у Гаазі, повідомляє Радіо Свобода. 

Місто Дума зараз перебуває під контролем сирійських і російських військових.

Британські і американські представники в ОЗХЗ звинуватили Росію в перешкоджанні роботі місії. Як повідомив представник Швеції, Дамаск і Москва пояснили недопуск експертів до Думи побоюваннями про їх безпеку.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що відправленню місії ОЗХЗ до Думи заважає те, що у неї немає дозволу від відомства ООН, яке відповідає за безпеку.

Група експертів прибула до Сирії минулого тижня. Після ударів США, Британії і Франції по цілях у Сирії ОЗХЗ підтвердила, що експерти продовжать свою місію.

Представник США в ОЗХЗ заявив, що Росія, можливо, знищує докази на місці можливої хімічної атаки. 

Як відомо, у ніч на 14 квітня Велика Британія, США і Франція завдали високоточних ракетних ударів по об'єктах у Сирії, пов'язаних з хімічною зброєю. Головними цілями коаліції стали науково-дослідний центр у Дамаску, який пов'язують з виробництвом хімічної зброї, а також два склади хімічної зброї у провінції Хомс.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: