ФСБ під українськими акаунтами веде гібридну війну в соцмережах, - СБУ

ФСБ під українськими акаунтами веде гібридну війну в соцмережах, - СБУ
За завданням російських спецслужб Сергій Жук створив та адміністрував низку псевдорадикальних та псевдонаціоналістичних спільнот у популярних соцмережах та месенджерах
Фото: ssu.gov.ua

СБУ заочно повідомила громадянину Росії про підозру у створенні терористичної організації

Служба безпеки України викрила російського провокатора, який за завданням спецслужб РФ створював псевдорадикальні та псевдонаціоналістичні спільноти у популярних соцмережах та месенджерах, аби дестабілізувати ситуацію в Україні. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Одному із активних кремлівських провокаторів громадянину РФ Сергію Жуку слідчі СБУ оголосили про підозру у посяганні на основи національної безпеки України. За завданням російських спецслужб Жук створив та адміністрував низку псевдорадикальних та псевдонаціоналістичних спільнот у популярних соцмережах та месенджерах. Зокрема такі групи як «Українські націонал – патріоти», «Верховна Рада 9-го скликання», «Правда про АТО і про майдан», де під виглядом патріотичних сил розміщував провокаційні та маніпулятивні матеріали», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі СБУ зібрала вичерпну доказову базу, що доводить причетність спецслужб РФ до діяльності цих спільнот. Крім того, після звернення Служби до адміністрацій кількох соцмереж діяльність цих антиукраїнських груп було припинено.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: