Ганапольський зневажає українську мову, - автор закону про мовні квоти на ТБ

Ганапольський зневажає українську мову, - автор закону про мовні квоти на ТБ
Матвій Ганапольський

Княжицький нагадав, що Ганапольський вільно володіє українською мовою

Народний депутат із фракції «Народний фронт», співавтор законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови в аудіовізуальних засобах масової інформації» Микола Княжицький негативно ставиться до заяви епатажного ведучого Матвія Ганапольського, який перебрався до України з Росії, про намір покинути роботу, якщо цей закон про мовні квоти на ТБ буде ухвалено. Про це нардеп сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Негативно ставлюся до такої заяви, оскільки Матвій Ганапольський вільно володіє українською, і коли він так говорить, то робить це не тому, що не може працювати українською, а тому, що він таким чином висловлює свою зневагу і до української мови, і до її носіїв, і тих людей, які боролися за українську державу протягом багатьох століть», - зазначив Княжицький.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови в аудіовізуальних засобах масової інформації», згідно з яким пропонується встановити обов’язкову частину передач новин державною мовою не менше 75% від загальної тривалості всіх передач новин. Авторами законопроекту є народні депутати Микола Княжицький і Вікторія Сюмар.

Документом передбачено, що для телеоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення частина передач або фільмів українською мовою має становити не менше 75% протягом доби з 7:00 до 18:00 і з 18:00 до 22:00.

Для відповідних телеорганізацій регіональної та місцевої категорії мовлення встановлюється обов’язкова частина на рівні 50%.

Ганапольський заявив, що припинить роботу в ЗМІ України, якщо введуть квоту на українську мову в телеефірах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: