Генпрокуратура просить Росію видати бойовика «ДНР», який вбив донецького школяра

Генпрокуратура просить Росію видати бойовика «ДНР», який вбив донецького школяра
На момент загибелі Степану Чубенку було 16 років

Школяра Степана Чубенка вбили влітку 2014 року, після тортур бойовиків за його проукраїнську позицію

Генеральна прокуратура просить Росію видати Україні колишього ватажка «ДНР» Вадима Погодіна, який в 2014 році жорстоко вбив донецького школяра Вадима Чубенка.

Про це написав заступник генпрокурора Євген Єнін на своїй сторінці Facebook, передає RBC-Україна. Згодом Єнін приховав це повідомлення. 

«Сьогодні звернулися до Генеральної Прокуратури Росії з проханням передати нам одного з ватажків «ДНР» Вадима Погодіна, який у 2014 році в Донецьку звірськи убив неповнолітнього Степана Чубенка», - написав він.

Він одразу наголосив, що це звернення не є визнанням російської юрисдикції в окупованому Криму. 

«Всім пошановувачам зради одразу кажу: це не є визнання Криму російським; Міжнародні конвенції та практика судів наднаціональної юрисдикції свідчать про обов'язок держав здійснювати правове співробітництво навіть якщо вони перебувають у стані війни та окупують частини своїх територій»,- пояснив Єнін.

Він додав, що зробить все, аби притягти його до відповідальності та звернувся до російських прокурорів, апелюючи до їхньої совісті, аби вони не покривали вбивцю дитини.

«Якщо у вас ще залишилися хоч якісь залишки совісті та честі, не покривайте вбивцю дитини! Погодін має повстати перед судом та понести законне покарання за особливо тяжкий злочин», - пише Єнін.

Нагадаємо, школяра Степана Чубенка вбили влітку 2014 року, після тортур бойовів за його проукраїнську позицію. На момент загибелі йому було 16 років. Крім того, він був воротарем юнацької футбольної команди «Авангард» з Краматорська.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: