Вбивство розвідника Шаповала: ГПУ засекретила безрезультатне розслідування (документ)

Вбивство розвідника Шаповала: ГПУ засекретила безрезультатне розслідування (документ)
Максим Шаповал

Один з керівників Головного управлінння розвідки Міноборони загинув внаслідок від вибуху автомобіля у червні 2017 року

Генеральна прокуратура Україна доручила Державній судовій адміністрації обмежити доступ до судових ухвал в єдиному реєстрі щодо кримінального провадження щодо загибелі одного з керівників Головного управлінння розвідки Міноборони Максима Шаповала.

Про це стало відомо «Главкому» з відповіді на запит ДП «Інформаційні судові системи».

Мова йде про розслідування, відкрите у кінці червня 2017 року. Нагадаємо, військовий загинув 27 червня цього року внаслідок вибуху автомобіля у Києві. За фактом підриву авто було відкрито кримінальне провадження за статтею про теракт.

для перегляду - натисніть на зображення

У відповідні на запит ГПУ зазначило, що наразі нікому не оголошувалися підозри у справі про вбивство розвідника Шаповала.

для перегляду - натисніть на зображення

Як відомо, 30 червня президент Петро Порошенко нагородив посмертно Максима Шаповала, присвоївши йому звання генерал-майора.

Військовослужбовець Шаповал був командиром групи спецпризначення, яка у травні 2014 року звільняла Донецький аеропорт й зайшла до нього першою. Безпосередньо брав участь у плануванні та проведенні розвідувальних рейдів у глибокий тил противника, під час яких застосовувалися засоби документування присутності російських окупаційних військ, їх переміщень.

На початку червня 2017-го підрозділ Шаповала ліквідовував на окупованій території Донбасу одного з керівних співробітників спецпідрозділу «Вимпел» ФСБ РФ полковника Юрія Черкашина, який відповідав за організацію терористичних актів на території України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: