Генштаб відкинув чутки про хімічну зброю на складах, що горять під Вінницею

Генштаб відкинув чутки про хімічну зброю на складах, що горять під Вінницею
Пожежа на військовому складі у Калинівці

Інформація про наявність хімічної зброї на складах у Калинівці неправдива

Генеральний штаб Збройних сил України спростовує чутки про наявність хімічної зброї на складах, які горять у Калинівці Вінницької області. Про це йдеться у повідомленні Генштабу у Facebook.

«Інформація про наявність хімічної зброї на складах озброєння Збройних сил України у Калинівці не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні. 

Крім того, Генштаб повідомляє, що 100 військовослужбовців строкової служби військової частини, де сталася подія, евакуйовані до м. Калинівка.

Як повідомлялося, станом на ранок 27 вересня на складах зброї в Калинівці немає ознак збільшення масштабів пожежі. Інтенсивність вогню стала меншою. Відбувається розгортання чотирьох танків, які будуть входити до зони, що охоплена найбільшим вогнем.

Перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко повідомив, що в результаті пожежі на складі боєприпасів постраждали дві людини.

Раніше рятувальники повідомили про одну постраждалу через вибухи у Калинівці. «За попередньою інформацією травмована 1 особа. Постраждалу у стані середньої тяжкості госпіталізовано до Вінницької центральної районної лікарні», - йдеться у повідомленні.

Станом на ранок з Калинівського району евакуйовано 28 300 чоловік, з яких евакуювалося власним транспортом 20 000 чоловік, із збірних евакопунктів — 8 300 чоловік. Крім того, з Центральної районної лікарні евакуйовано 180 хворих до міських лікарень м. Вінниця.

На охорону публічної безпеки та порядку на території Вінницької області залучено понад 2,8 тисяч працівників поліції.  

Нагадаємо, що в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також прибув до Вінниці, для координації дій з ліквідації надзвичайної ситуації із загорянням на складах боєприпасів неподалік від міста.

Поліцейські і нацгвардійці перекрили в'їзди до Калинівки, а також здійснюють евакуацію жителів міста та прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради опублікував заяву, в якій стверджує, що територія міста Вінниця в зону ураження наявних на складах в Калинівці боєприпасів не підпадає.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: