Геращенко повідомила, коли може пройти великий обмін заручниками

Геращенко повідомила, коли може пройти великий обмін заручниками

За словами Геращенко, через відмову РФ і ОРДЛО зірвалося запропоноване українською стороною звільнення заручників на 27 грудня

Україна пропонує Росії провести обмін заручниками 5 січня.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. 

За її словами, 21 грудня пройшла нарада за участі представника України в ТКГ Євгена Марчука та представників гуманітарної підгрупи (експертів СБУ і МінТОТ).

«Вийшли на ОБСЄ з ініціативою провести 27 грудня відеоконференцію гуманітарної групи, на якій ще раз обговорити питання звільнення заручників і політв‘язнів. Українська сторона надіслала ОБСЄ чергову пропозицію, ми уважно проаналізували всі списки і готові помилувати та передати ОРДЛО 72 сепаратистів в обмін на 19 заручників на окупованих територіях. Україна готова до більш широкого компромісу - заради звільнення наших хлопців - і на практиці це демонструє. Також ми готові негайно передати РФ 22 їх громадян, затриманих і засуджених в Україні», - повідомила Геращенко.

Вона зауважила, що через відмову РФ і ОРДЛО зірвалося запропоноване українською стороною звільнення заручників на 27 грудня.

«Але не опускаємо руки, пропонуємо ОБСЄ зібрати всі сторони і 27 на відеоконференції обговорити нові ініціативи. Ми пропонуємо провести звільнення утримуваних в форматі 22-22 і 72-19 5 січня 2019 року, аби 150 людей зустрічали Різдво вдома», - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, раніше Геращенко повідомила, що Росія у Мінську вкотре відмовилась обмінювати своїх громадян на українських політв'язнів, серед яких пропонувалося обміняти і Станіслава Клиха, якого утримують у РФ. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: