Геращенко про зниклого Мельничука: ми його знайдемо та допитаємо

Геращенко про зниклого Мельничука: ми його знайдемо та допитаємо

Справою екс-голови Київської облдержадміністрації Максима Мельничука займається Нацполіція

Екс-голові Київської облдержадміністрації Максиму Мельничуку стало страшно після того, як був затриманий його заступник, томі він сховався. Про це сказав радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко в ефірі телеканалу «112 Україна».
«Я думаю, що пану Мельничуку стало страшно після того, як був затриманий на хабарі його заступник і затриманий як посередник керівник управління охорони здоров'я, він просто сховався. Шкода, що такі боягузливі люди призначаються на такі високі пости поки що в Україні», - сказав Геращенко.
Він зазначив, що на даний момент не знає, де знаходиться Мельничук, але висловив упевненість у тому, що його скоро знайдуть і допитають.
«Що стосується його місцезнаходження, я думаю, що ми його найближчим часом знайдемо і допитаємо. Йому поки не були пред'явлені підозри, але пан Луценко обґрунтовано припускає, що питання до нього будуть, оскільки є думка, що він прекрасно знав про підготовку цієї операції, знав про те, що будуть вимагатися 200 тис. грн у колишньої співробітниці Київської адміністрації», - сказав радник глави МВС.
За словами Геращенка, 200 тис. грн вимагали за те, щоб узгодити перехід колишньої співробітниці Київської адміністрації на роботу в податкову службу.
«Керівництво Київської адміністрації вирішило, що вона на своїй посаді працювала настільки добре, що повинна заплатити їм 200 тис. грн відступних», - сказав Геращенко.
Він зазначив, що справою екс-голови Київської облдержадміністрації Максима Мельничука займається Нацполіція, процесуальний нагляд здійснює Генпрокуратура, тому що НАБУ займається тільки чиновниками дуже високого рівня.

Нагадаємо, у п’ятницю, 9 вересня, президент Петро Порошенко задовольнив заяву Мельничука про відставку. Правоохоронці вивчають причетність Мельничука до злочину його заступника Ігоря Любка. За версією слідства, Любко спільно із губернатором Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію відносно того, що керівником Департаменту АПК області виплачено суму в розмірі 15млн грн фермерам у якості компенсації за бюджетною програмою, оскільки по їхньому розумінню така сума без відкату виплачена бути не могла, почали вимагати частину коштів які начебто отримала зазначена керівниця департаменту, погрожуючи звільненням. В подальшому остання знайшла інше місце роботи, про що повідомила керівників. Любко за погодженням із губернатором вимагав зазначену суму (200 тис. грн. – Ред.) за підписання розпорядження про звільнення із формулюванням яке не зашкодило б подальшому працевлаштуванню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: