Глава МЗС Сербії відкинув заклик США обирати між Заходом і Росією

Глава МЗС Сербії відкинув заклик США обирати між Заходом і Росією
Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич

Белград і далі хоче товаришувати з усіма

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич, який очолює Соціалістичну партію, заявив про те, що Белград хотів би гарні відносини із Заходом, Росією та Китаєм. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За словами глави МЗС, Сербія не хоче, щоб хтось витягував стілець, на якому сидить країна. Головне ж, як висловився Дачич, зрозуміти, що найкраще відповідає інтересам країни.

Дана заява була зроблена на фоні тези, яку в жовтні 2017 року озвучив заступник помічника державного секретаря США із питань Європи і Євразії Хойт Браян Ї, що Сербія не може сидіти і далі на двох стільцях одночасно. Дана заява спричинила протести в Белграді. 

Нагадаємо, посол України в Сербії Олександр Александрович заявив, що Сербія не вживає достатньо зусиль, щоб перешкоджати своїм громадянам в участі в конфлікті на Донбасі на боці бойовиків.

2 листопада державний секретар міністерства закордонних справ Республіки Сербія Івіца Тончев назвав заяви посла України у Белграді неприйнятними.

А лідер проросійської Сербської радикальної партії Воїслав Шешель закликав уряд оголосити персоною нон ґрата посла України в Белграді Олександра Александровича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: