Екс-голова виборчої комісії Торецька одержала рік умовно за організацію фейкового референдуму «ДНР»

Екс-голова виборчої комісії Торецька одержала рік умовно за організацію фейкового референдуму «ДНР»
Фейковий референдум «ДНР»

Мешканка Донецької області потрапила під кримінальну статтю «посягання на територіальну цілісність України»

Дзержинський міський суд Донецької області визнав винною колишню голову дільничної виборчої комісії Торецька Оксану Фоменко в організації фейкового референдуму зі створення терористичної «Донецької Народної Республіки» (ч. 2 ст. 110 КК України).

Про це «Главкому» стало відомо з вироку суду від 6 березня.

За відомостями досудового розслідування, у квітні-травні 2014 року Фоменко, пристала на пропозицію ініціативної групи з організації та проведення незаконного референдуму, погодившись попрацювати головою ДВК.

У день псевдоголосування, 11 травня у приміщенні адміністративної будівлі дитячо-юнацької спортивної школи Торецької міської ради обвинувачена надавала роз’яснення виборцям щодо проведення незаконного голосування, контролювала та координувала роботу членів дільничної комісії, а також організувала подальше складання та підписання протоколів про його результати та їх передачу разом з урнами, у яких містилися бюлетені, озброєним представникам «ДНР».

У судовому засіданні Фоменко визнала повністю вину у вчиненні інкримінованого злочину, пояснила, що обставини кримінального провадження, кваліфікацію своїх дій не оспорює, щиро кається у вчиненому. Вона додала, що розуміла, що «референдум» був незаконний, оскільки ставилося питання щодо відокремлення «ДНР» від України. За роботу їй обіцяли заплатити, але за фактом грошові кошти не сплачувалися.

У підсумку Оксану Фоменко засуджено до 5 років ув’язнення, але на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування реального покарання, присудивши один рік умовно.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: