Голова райсуду на Донеччині виявила у службовому кабінеті «жучки» (Документ)

Голова райсуду на Донеччині виявила у службовому кабінеті «жучки» (Документ)
Будівля Орджонікідзевського районного суду Маріуполя

Суддя Ірина Мельник припустила, що під негласну відеофіксацію могли потрапити кримінальні справи, які розглядаються у закритому режимі

Голова Орджонікідзевського районного суду Маріуполя Донецької області Ірина Мельник поскаржилася Вищій раді правосуддя, Генеральній прокуратурі та Раді суддів України відреагувати на факт втручання у діяльність судді.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на звернення голови суду від 13 грудня.

За словами заявниці, 10 грудня у своєму кабінеті суддя Мельник виявила технічні пристрої, які схожі засоби негласного отримання інформації. Так, у підвісну стелю кабінету були вмонтовані мікрофон для прослуховування, камера відеоспостереження і відеореєстратор, які охоплювали робочий стіл та комп’ютер судді.

Подібні знахідки також виявила заступник голови суду Оксана Костромітіна.

Загалом, співробітники СБУ, які відкрили кримінальне провадження за цими фактами, нарахували два блоки живлення, два радіопередавачі з антеною, чотири мікрофони і відеокамери та два відеореєстратори.

(для перегляду списку натисніть на зображення)

«У моєму провадженні перебувають різні матеріали досудового розслідування, розгляд яких проводиться, у тому числі у закритому судовому засіданні, та які часто містять відомості, що стосуються проведення слідчих дій, поєднаних з безпекою країни, мають інформацію з обмеженим доступом. Проведення незаконного фіксування на звукозаписувальні засоби та відеофіксація можуть бути негативним наслідком для забезпечення таємниці проведення досудового розслідування резонансних кримінальних проваджень», - заявила голова райсуду Ірина Мельник.

Як відомо, наприкінці квітня 2018 року у кабінеті судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Віктора Данка невідомі встановили прослуховування. На думку голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля, у такий спосіб співробітники Міністерства внутрішніх справ України займаються провокаціями і масово встановлюють прослуховувальні пристрої. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: