Господарський суд Києва поставив під сумнів повноваження Супрун

Господарський суд Києва поставив під сумнів повноваження Супрун
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун

На переконання суду, серед документів, доданих до позову, відсутні докази, які б підтверджували виконання Супрун обов'язків «міністра»

Господарський суд Києва повернув Міністерству охорони здоров'я позовну заяву проти Національного медичного університету імені Богомольця про усунення перешкод у користуванні майном держави. Йдеться про доступ членів міністерської комісії до адмінкорпусу НМУ, що розташований на бульварі Шевченка, 13.

Відповідна ухвала суду розміщена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, що 20 лютого декілька десятків студентів НМУ ім. Богомольця заблокували вхід до ректорату з тим, щоб не допустити до роботи тимчасово виконуючого обов'язки ректора на час роботи комісії МОЗ Михайла Захараша.

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи «у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано».

Позовна заява була підписана в.о. міністра Уляною Супрун, проте, на переконання суду, серед документів, доданих до позову, відсутні докази, які б підтверджували виконання нею обов'язків «міністра».

Тобто суду не доведено, що позовну заяву Міністерства охорони здоров'я України підписано особою, яка має право її підписувати від імені позивача.

Як відомо, 26 лютого, студенти та трудовий колектив Національного медичного університету імені Богомольця оголосили про безстроковий страйк вишу. А на наступний день поновили навчання.

Страйк оголошено у зв’язку з «безпрецедентним брутальним та незаконним втручанням керівництва МОЗ в незалежність та самоврядність» університету.

20 лютого Міністерство охорони здоров'я відсторонило від виконання обов'язків ректора медуніверситету Богомольця Катерину Амосову.

Ректорку відсторонили через те, що студенти стоматологічного факультету не змогли скласти обов'язковий для продовження навчання іспит «Крок 1. Стоматологія».

Зазначимо, що МОЗ спростувало інформацію про невиплату зарплат у медуніверситеті ім.Богомольця.

Також у Міносвіти обурилися безстроковим страйком в медуніверситеті. Згодом Амосова прокоментувала своє відсторонення з посади ректора медуніверситету.

27 лютого охоронці медичного університету імені Богомольця у місті Києві жорстоко побили журналіста та активіста Олега Яценка під час виконання ним службових обов’язків. 

28 лютого в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун повідомила, що їй надходять погрози через ситуацію, яка склалася навколо медичного університету імені Богомольця та відсторонення від посади ректора Катерину Амосову. 

Читайте також статтю: Амосова проти Супрун. Хто стоїть за колапсом у найбільшому медичному вузі країни

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: