Греція повернула Туреччині вертоліт втікачів-заколотників

Греція повернула Туреччині вертоліт втікачів-заколотників

Прохання восьми турецьких військових про притулок буде розглянуто Грецією протягом двох-трьох тижнів

Греція повернула Анкарі військовий вертоліт Sikorsky UH-60 Black Hawk, на якому після невдалої спроби перевороту втекли вісім турецьких військових, повідомляє Lenta.ru з посиланням на грецький телеканал ERT.

«Увечері 16 липня в Александруполисе приземлився другий турецький вертоліт із запасним екіпажем, який доставить Black Hawk назад до Туреччини на військову базу Геліболу», - йдеться в повідомленні.

Втікачі, за інформацією джерел ERT, найімовірніше, будуть пізніше видані Анкарі.

Як очікується, прохання військових про притулок буде розглянуто протягом двох-трьох тижнів.

16 липня прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас пообіцяв президенту Туреччини Реджепу Тайипу Ердогану оперативно розглянути прохання про надання притулку восьми турецьким військовослужбовцям.

Раніше того ж дня стало відомо, що уряд Греції найближчим часом поверне Туреччини військовий вертоліт, на якому в країну прибули втікачі-силовики. Афіни пообіцяли застосувати відносно затриманих повстанців процедури, передбачені міжнародним правом, і взяти до уваги, що заарештованих в їх країні звинувачують у порушенні конституційної законності та спробі підірвати демократію.

Вертоліт з Туреччини приземлився в грецькому місті Александруполісі на північному сході країни в суботу, 16 липня. За попередніми даними, на борту повітряного судна перебували учасники невдалого державного перевороту в республіці.

Нагадаємо, в ніч на суботу прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася з спробою повстання армії.

Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

Водночас президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народ вийти на вулиці і в аеропорти, які були закриті для прийому літаків.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: