Група депутатів Європарламенту провела переговори із очільницею британського уряду

Група депутатів Європарламенту провела переговори із очільницею британського уряду

Євродепутати позитивно оцінили переговори, однак відмовилися говорити про їх суть

Група європейських депутатів відвідала із візитом Велику Британію і провела зустріч в офісі британського прем’єр-міністра. Про це повідомляє видання The Guardian. За словами Мафреда Вебера, який є наближеним до німецького канцлера, по результатам переговорів із Терезою Мей можна говорити про значну зміну підходу офіційного Лондона до питання виходу із ЄС. Окрім того за цей євродепутат від ФРН заявив про те, що відчув наявність волі із боку Великої Британії щодо ведення переговорів.

Даний візит відбувся на запрошення британської сторони і відбувався після заяви головного переговірника від ЄС по питанням Brexit Майкла Барн’єра про те, що в сторін закінчується час для виходу на новий етап переговорів. Проте Манфред Вебер заявив, що переговори в офісі прем’єр-міністра Великої Британії показали готовність іти далі і бажання досягнути позитивних результатів. За словами британської сторони вони намагалися продемонструвати готовність захищати права громадян ЄС після процесу завершення Brexitі показати важливість перехідного періоду після 2019 року.

Візит депутатів Європарламенту став частиною нової стратегії Великої Британії щодо відкриття прямого каналу комунікацій із представниками 27 країн ЄС замість того, щоб покладатися виключно на Майкла Барн’єра. На думку Лондона саме його непоступливість стала причиною відсутності прогресу по переговорам. Окрім того Девід Дейвіс, який в Великій Британії відповідає за переговори із питань Brexit, сьогодні в четвер вирушив в поїздку до ФРН, де має намір донести британське бачення щодо ситуації із переговорами між Лондоном і Брюсселем. Також Дейвіс має відвідати низку інших столиць країн ЄС, в тому числі Рим і Варшаву.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: