Грузія цього тижня скасовує надзвичайний стан

Грузія цього тижня скасовує надзвичайний стан
Надзвичайні заходи діяли у Грузії з 21 березня

Обмеження, в тому числі комендантська година, скасовуються з 23 травня

Уряд Грузії вирішив не продовжувати надзвичайний стан та комендантську годину, запроваджені для стримування поширення пандемії коронавірусу.

Про це інформує Грузия Online.

«Режим надзвичайного стану у Грузії закінчується 23 травня. Декрет президента про оголошення надзвичайний стан діє до 22 травня включно», - йдеться у повідомленні.

Обмеження, в тому числі комендантська година, скасовуються з 23 травня.

Як заявив прем'єр-міністр Георгій Гахарія на сьогоднішньому засіданні уряду, уряд прийняв рішення не продовжувати режим надзвичайного стану, як і дію комендантської години.

За словами Гахарії, «виклики після цієї глобальної пандемії все гірші й гірші, але водночас ми зобов'язані повільно, але дуже обережно повертати країну до нормального темпу життя».

Надзвичайні заходи діяли у Грузії з 21 березня. Вони передбачали нічну комендантську годину та закриття частини підприємств, включно з багатьма магазинами, ресторанами та кафе.

Штраф за порушення правил надзвичайного стану і комендантської години становв три тисячі ларі (957 доларів) для фізичних осіб і 15 тисяч ларі для юридичних (майже 4,8 тисячі доларів). 

Раніше повідомлялося, що Україна домовляється з Грузією про відновлення авіасполучення. Зокрема, Грузія готова відкрити свої кордони для здійснення регулярних міжнародних рейсів вже з 1 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: