Харківський McDonald's відмовився обслуговувати клієнтів українською мовою

Харківський McDonald's відмовився обслуговувати клієнтів українською мовою
McDonald's у Харкові. Фото: zarajsky.livejournal.com

Волонтер з Харкова поскаржилася на те, що працівники американського закладу швидкого харчування відмовляються спілкуватися державною мовою

У харківському McDonald's відмовилися обслуговувати клієнтів українською мовою.
Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла волонтер Марина Хаперська.
«Працівники відмовляються обслуговувати українською мовою відвідувачів, ігноруючи статтю 10 Конституції України та статті 4 закону України «Про захист прав споживачів», згідно з яким громадяни мають право на отримання доступної інформації. В моєму випадку доступна інформація може бути тільки державною мовою, тому що мовами нацменшин я володію погано», - написала Хаперська.

skrin_haperskaya1

skrin_haperskaya2

«Наші співробітники завжди намагаються спілкуватися з відвідувачами тією мовою, якою останні звертаються до них. Проте Конституцією України передбачено, що не може бути привілеїв чи обмежень за мовними або іншими ознаками. Таким чином ми в рівній мірі толерантно ставимося до мовних уподобань наших відвідувачів і працівників», - заявили у компанії.

otvet


«Ваші колеги апелюють до статті 24 Конституції України, хоча самі статтю порушують, обмежуючи мене в моїх правах за мовним принципом. Навіть в листі написали, що намагаються говорити, а намагатися і виконувати - це різні речі, поведінка працівників цього закладу тому приклад», - відповіла волонтер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: