Хмельниччина: фірма соратника Тимошенко за 173 млн грн збудує комплекс з переробки радіоактивних відходів

Хмельниччина: фірма соратника Тимошенко за 173 млн грн збудує комплекс з переробки радіоактивних відходів
До кінця 2021 року Хмельницька АЕС матиме власний комплекс з переробки радіоактивних відходів

Зведення об’єкта на Хмельницькій АЕС мають завершити до кінця 2021 року

Відокремлений підрозділ Хмельницької АЕС 19 травня повідомив про намір укласти договір з ТОВ «Атоммонтажсервіс» на будівництво комплексу з переробки радіоактивних відходів Хмельницької АЕС загальною вартістю 173,16 млн грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Сам комплекс складатиметься з блоку переробки і сховища твердих радіоактивних відходів. В цілому, об’єкт будівництва належить до V категорії складності і повинен бути завершений до 31 грудня 2021 року.

Будівельні роботи виконуватимуться на території ХАЕС (промисловий майданчик). В’їзд автотранспорту і прохід персоналу на територію здійснюватиметься через контрольно-пропускні пункти.
У технічних вимогах до тендера сказано, що метою спорудження вказаного комплексу є переробка твердих радіоактивних відходів, які вже накопичені у сховищах АЕС і тих, що утворюються при поточній експлуатації енергоблоків та будуть утворюватись при знятті з експлуатації енергоблоків ХАЕС.

Єдиним конкурентом на торгах виступило ПрАТ «Юженергобуд» (Миколаївська область), цінова пропозиція якого була вищою на 11,2%.За даними бізнес пошукового ресурсу Youcontrol, проти цього ж підприємства порушено справу про банкрутство.

Депутат Нетішинської міськради і власник «Атоммонтажсервісу» Сергій Вознюк. Фото з «Фейсбуку»Депутат Нетішинської міськради і власник «Атоммонтажсервісу» Сергій Вознюк. Фото з «Фейсбуку»

За даним відкритих реєстрів, ТОВ «Атоммонтажсервіс» зареєстровано 2003 року у місті Нетішин, де розташована сама Хмельницька АЕС. Кінцевим бенефіціаром і директором фірми виступає місцевий мешканець і депутат Нетішинської міської ради Сергій Вознюк. Він же є головою фракції ВО «Батьківщина» у цій же міськраді.

Раніше ЗМІ повідомляли, що «Атоммонтажсервіс» приходив на тендери «Енергоатома» з продукцію ВАТ «СвердНДІхіммаш» із групи «Атоменергомаш» російського державного концерну «Росатом». Також переможець був субпідрядником угорської компанії EVIG Mérnök-Vállalkozói Kft, яка поставляла «Енергоатому» продукцію угорської компанії Ganz Engineering es Energetikai Gepgyarto Kft» із того ж держконцерну «Росатом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: