Холодницький приніс у Раду документи на нардепа Онищенка

Холодницький приніс у Раду документи на нардепа Онищенка

Антикорупційний прокурор продемонстрував пакет документів журналістам у кулуарах Верховної ради

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прибув до ВР з поданням на зняття з депутата Олександра Онищенка депутатської недоторканності і дозволу на арешт.

 «Всі питання тепер до депутатів, ми свою роботу зробили», - зазначив Холодницький про терміни розгляду подання ГПУ.

На запитання, чи братиме він участь на засіданні регламентного комітету з приводу подання по Онищенку: «Якщо запросять, прийду».

На запитання, чи відомо слідству де перебуває Онищенко, він зазначив: «Є різні думки... Одні кажуть, що він в Україні, інші, що він в Монако. Ми не маємо права за ним стежити».

Подання складає 85 сторінок.

Раніше спікер ВР Андрій Парубій заявив, що попросить профільний комітет якнайшвидше розглянути подання генпрокурора Юрія Луценка про надання дозволу на зняття депутатської недоторканності і арешт нардепа Олександра Онищенка.

Як відомо, у середу НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ «Украгазвидобування».

Раніше повідомлялося, що НАБУ і САП просять генпрокурора Юрія Луценка підписати подання на зняття недоторканності і арешт Онищенка.

У березні НАБУ проводило обшук у приміщенні Онищенка.

Тоді НАБУ повідомляло, що обшук проводився у справі щодо реалізації природнього газу компанією «Укргазвидобування"».

Згодом Ситник повідомив, що під час обшуку приймальні одного з народних депутатів співробітники Національного антикорупційного бюро виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Сам Онищенко тоді заявляв, що за кілька днів до обшуку був на допиті в НАБУ, де, за його словами, його попросили надати компромат на екс-депутата від «Народного фронту» Миколу Мартиненка, однак він «відмовився це робити».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: