В Антикорупційному бюро розкрили схему роботи злочинної групи, яку очолював Онищенко

В Антикорупційному бюро розкрили схему роботи злочинної групи, яку очолював Онищенко
Обозреватель

Низка компаній незаконно заволодівали грошима в рамках співпраці з «Укргазвидобуванням»

Антикорупційні органи України розкрили схему роботи організованого злочинного угруповання, на чолі якого стояв народний депутат України Олександр Онищенко. Про це під час спільної прес-конференції розповіли голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, пише «Обозреватель».

За їхніми даними, низка компаній незаконно заволодівали грошима в рамках співпраці з «Укргазвидобуванням». У схемі були задіяні фіктивні біржі, де встановлювалася занижена ціна на газ, який потім збували на підконтрольні ОЗУ підприємства. Різниця між заниженою і ринкової вартостями на газ «падала» на рахунки злочинців. В результаті держава зазнала збитків майже у 3 млрд гривень.

«Поки українці щотижня слухали про те, що за газ треба платити 7500 гривень, дехто наживався на різниці», - зазначив Холодницький.

Як раніше повідомлялось, Антикорупційне бюро просить зняти недоторканість з народного депутата Олександра Онищенка. Онищенку загрожує до 12 років в'язниці. Холодницький заявляв, що провадження розслідується за ознаками злочину - привласнення державного майна у особливо великих розмірах і організація злочинного угрупування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: