Хресний хід навмисне виснажує силові структури України - Тимчук

Хресний хід навмисне виснажує силові структури України - Тимчук

Експерт зазначив, що на охорону ходу йдуть безпрецедентні, виснажливі зусилля й шалена витрата ресурсів

Однією з цілей «хресного ходу за мир» є виснаження силових структур України в процесі гарантування безпеки цього заходу, - вважає народний депутат від «Народного фронту» Дмитро Тимчук.
Так він 26 липня прокоментував повідомлення про дії Нацполіції та СБУ щодо охорони «ходу» та запобігання терактам проти нього.
«Усі говорять, що так званий хід московської церкви - це багатопланова провокація проти української держави. Вчинити чи спровокувати насильство проти цього заходу - задача-максимум. Але Кремль задовольниться й тим, що вже досягнуто: на гарантування безпеки ходу відтягнуто величезні сили українських правоохоронців. МВС повідомляло, що для охорони ходу лише в Києві буде задіяно 4500 поліціянтів і Нацгвардії. Це, звісно, не враховуючи резервних сил, а також оперативних підрозділів, - кинутих на відпрацювання будь-якої інформації про теракти й сутички. Це безпрецедентні, виснажливі зусилля й шалена витрата ресурсів: пального, припасів, грошей тощо», - зауважив народний депутат.
Подібне відтягування сил правоохоронців, наголосив він, є ефективним інструментом «гібридної війни» Росії проти України.
«Кремлівська «церква» й «Окупаційний блок» ефективно відтягують на цей хід ресурси, необхідні Україні для війни на Донбасі та протидії тероризму. Цих ресурсів зараз дуже не вистачає для переозброєння війська, забезпечення порядку на підконтрольних територіях зони АТО. У військово-економічному сенсі - це така ж «війна на виснаження» України, як щоденні обстріли наших укріплень на фронті. Тому «хресні ходи» та інші подібні акції п’ятої колони слід розглядати як невід’ємну частину путінської гібридної війни проти України та світу», - відзначив Тимчук.
Дмитро Тимчук - професійний військовий, спеціаліст із психологічних операцій та розвідки. Закінчив Львівське вище військово-політичне училище. Служив у Військах ППО Збройних Сил України (1995-1997 рр.; 2000-2012 рр.), штабі Національної Гвардії України (1997–2000 рр.). У 2008-2014 рр. - незалежний військовий експерт, керівник Інтернет-проекту «Флот-2017» та громадської організації «Центр військово-політичних досліджень». З березня 2014 року - координатор групи активістів «Інформаційний спротив», яка веде розвідку проти Росії з використанням сучасних західних технологій OSINT (open-source intelligence, «розвідка з використанням відкритих джерел інформації») та crowdsourcing (розподілена обробка відкритої інформації). З листопада 2014 р. - народний депутат 8-го скликання від партії «Народний фронт» (№ 13 у списку), член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони. Координатор Військової ради «Народного фронту». Підполковник запасу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: