«Хватит кормить Бандеру». Фельдшер отримав вирок за публічні заклики змінити межі України

«Хватит кормить Бандеру». Фельдшер отримав вирок за публічні заклики змінити межі України
Обвинувачений більше року переховувався від суду, після чого його арештували
Фото з відкритих джерел

Обвинувачений перебував під вартою майже місяць

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області затвердив угоду про визнання винуватості фельдшера первинної медико-санітарної допомоги за розповсюдження публічних закликів щодо зміни меж території України і призначив йому три роки тюрми, які замінено на два роки іспитового терміну. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 17 червня.

За даними досудового розслідування, 23 квітня 2018 років чоловік зайшов у соціальну мережу «ВКонтакте» і, як адміністратор групи антиукраїнської спрямованості «НОД- Западний регіон Украины», опублікував допис: «Хватит кормить Бандеру и Киев Юг и Восток – присоединяйся к России!». Цей заклик був розміщений поряд із зображенням карти України, на південно-східній частині якої міститься емблема у вигляді двоголового орла.

За висновками експерта, вказаний допис містить публічні заклики до дії, що спричинить зміну меж території та державного кордону України.

Що цікаво: обвинувальний акт стосовно фельдшера потрапив до суду на початку 2019 року. Однак обвинувачений тривалий час уникав судових засідань і переховувався. Тоді суд задовольнив клопотання прокурора і оголосив чоловіка у розшук. У травні 2021 року фельдшера було взято під варту, де він провів майже місяць.

Ухвалюючи вирок, суд звільнив з-під варти обвинуваченого і зарахував у термін відбуття покарання час його арешту.

Як повідомляв «Главком», у травні заробітчанин із Франківщини отримав вирок, бо кликав Росію врятувати Україну від «хунти і жидів».

Крім цього, у квітні Конотопський міськрайонний суд Сумської області визнав винним машиніста електровоза локомотивного депо Конотоп за посягання на територіальну цілісність України і повалення конституційного ладу і призначив три роки тюрми, які замінено на один рік іспитового терміну. Протягом жовтня-листопада 2020 року залізничник сидів у соціальній мережі «Одноклассники», в якій зареєстрований з 2009 року, та лайкав публікації проросійського характеру, які з’являлися у нього на сторінці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: