Хворий на Covid-19 священник з Тернопільської області контактував з 500 особами — МВС

Хворий на Covid-19 священник з Тернопільської області контактував з 500 особами — МВС
Церкви і епідемія. На фото - церква у Радомишлі. Жінка, яка першою в Україні померла від коронавірусу, відвідувала її

Священник був на церковних службах, відправляв похоронний обряд, і наразі поліція шукає цих людей (які були поруч з ним)

За даними поліції, священник з Тернопільської області, який захворів на коронавірус, контактував орієнтовно з 500 особами.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі Свободи слова на ICTV.

«Олег Вінніков, це священнослужитель з Тернопільської області, він 19 березня був госпіталізований, наразі лежить у реанімації Тернопільської міської лікарні. Ми порахували у поліції, що він за тиждень контактував з близько 500 людьми. Він був на церковних службах, він відправляв похоронний обряд, і наразі ми шукаємо цих людей (які були поруч з ним — ред)», — сказав Геращенко.

Він також закликав усіх тих, хто контактував із цим священнослужителем, залишатися вдома та зателефонувати своїм лікарям.

«У цьому немає нічого ганебного, він не знав на той момент, що він хворий, коли спілкувався з вами», — наголосив Геращенко.

Він також запевнив, що МВС «працює стабільно, з чітким планом і розуміє, що робити».

«Задача правоохоронної структури держави — це збереження стабільності, безпеки, забезпечення карантинних заходів, і ми це робимо кожен день», — уточнив Геращенко.

Нагадаємо, що вдень 23 березня стало відомо, що у Києві виявили ще чотири нові випадки захворювання на коронавірус. Двоє пацієнтів перебувають в Олександрівській лікарні, а двоє - на самоізоляції лікуються вдома під контролем лікарів.

Раніше МОЗ повідомляло, що в Україні офіційно підтверджено 73 випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (5), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (2), Львівській (2), Тернопільській (1) областях і в Києві (29).

Також нагадаємо, що МОЗ закликає нардепів запровадити надзвичайний стан по всій країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: