Іран провів успішний запуск космічної ракети-носія, Держдеп США обурився

Іран провів успішний запуск космічної ракети-носія, Держдеп США обурився
Запуск іранської ракети

Іранська ракета може вивести супутник на орбіту

Іран провів успішне випробування запуску ракети, яка може вивести супутник на орбіту, повідомляє Dт.ua з посиланням на Reuters.

«Космічний центр Імама Хомейні офіційно відкритий успішним випробуванням космічного апарату «Симорг» (Фенікс). «Симорг» може розмістити супутник вагою до 250 кг (550 фунтів) на орбіті 500 км (311 миль)», - йдеться в повідомленні державного телебачення.

Перший стаціонарний стартовий комплекс Ірану знаходиться на Національному космодромі імені Імама Хомейні, в якому здійснюються всі етапи підготовки, запуску і контролю супутників. Технічне оснащення нового космодрому відповідає сучасним стандартам і остаточної фази здатний виводити супутники на низьку опорну орбіту.

Натомість у Держдепі США вже заявили, що запуск Іраном ракети-носія з супутником є порушенням резолюції Ради безпеки ООН через потенційну можливість її використання при розробці балістичних ракет.

«Ми розглядаємо запуск як порушення резолюції 2231 РБ ООН. Ми вважаємо, що це продовження розробок балістичних ракет», - заявила глава прес-служби Держдепу Хізер Нойерт.

Нагадаємо, у ніч проти п’ятниці Сенат США майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії, Ірану та КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: