Ізраїль заборонить використання одноразових рукавичок у школах

Ізраїль заборонить використання одноразових рукавичок у школах
В Ізраїлі розробляють правила дотримання гігієни та соціального дистанціювання серед дітей молодшого шкільного віку

Уряд розробляє чіткі інструкції повернення до занять

Робоча група по боротьбі з епідемією при Міністерстві охорони здоров’я Ізраїлю вирішила заборонити використання одноразових рукавичок молодшими школярами. Про це стало відомо 5 травня.

Після відновлення навчання в ізраїльських школах, багато батьків почали скаржитись на сумбурні інструкції щодо повернення до занять. Насамперед йшлося про те, наскільки вчителі зможуть налагодити чіткі правила дотримання гігієни та соціального дистанціювання серед дітей молодшого шкільного віку.

Робоча група, що консультує Міністерство охорони здоров’я, має підготувати чіткий список правил поведінки у школах. Поки ж, згідно з правилами, розробленими Міносвіти, «викладацький склад та школярі повинні слідкувати за чистотою рук, ретельно миючи їх за допомогою мила чи алкогелю».

Проте щодо одноразових рукавичок рекомендація членів Робочої групи буда однозначною: їх використання не рекомендується зі за яких обставин. Хоч ця вимога і була в першому списку Міносвіти, однак виявилося, що не існує рукавичок потрібного розміру, а використання дорослих перетворює  рукавички на магніт для бруду.

Нагадаємо, що в Ізраїлі послабили карантин. Уряд має намір відновити навчання для учнів 1-3 класів та учнів 11-12 класів. Школярі навчатимуться в групах до 17 осіб. У молодших класів будуть заняття по п’ять днів на тиждень і по п’ять годин. Однак батькам дозволяється не відправляти дітей до шкіл.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: