В Ізраїлі послабили карантин

В Ізраїлі послабили карантин
Тепер в Ізраїлі дозволяється продаж їжі в ресторанах на винос, робота салонів краси і магазинів, крім торгових центрів, які залишаються закритими

Наступного тижня в уряді Ізраїлю обговорять відкриття дитячих садків, шкіл, торгових центрів, парків

Уряд Ізраїлю прийняв послаблення режиму особливого положення в країні в зв’язку з поширенням коронавіруса Covid-19. Вони вступили в силу в ніч на неділю, 26 квітня, і будуть діяти до 3 травня з винятками на День пам’яті і День незалежності, повідомили в Telegram-каналі «Дежурный по Израилю».

Так, тепер в Ізраїлі дозволяється продаж їжі в ресторанах на винос, робота салонів краси і магазинів, крім торгових центрів, які залишаються закритими.

Повний список послаблень до режиму:

  • Дозволяється продаж їжі в ресторанах на винос (take away), без сидіння за столиками, робота перукарень, салонів краси, косметичних кабінетів, включаючи лазерну епіляцію, і магазинів за винятком критих торгових центрів.
  • Дозволяється робота фахівців з догляду за людьми похилого віку та за людьми з обмеженими можливостями. Фахівці зможуть працювати з одним підопічним або з людьми, що живуть в одному будинку, без фізичних контактів, зберігаючи дистанцію 2 метри, з використанням маски та обов’язкової дезінфекцією при переході від однієї людини до іншої.
  • Дозволяється робота всіх магазинів, крім торгових центрів, які залишаються закритими. При цьому власник або керуючий повинен забезпечити вимірювання температури клієнтів і опитувати їх про стан здоров’я. Керуючий магазином повинен стежити за дотриманням правил гігієни і дезінфекцією поверхонь, дотриманням дистанції в 2 м між покупцями, що знаходяться в магазині, а також попереджати і запобігати скупчення людей перед входом в магазин. Місце, де люди будуть стояти в черзі до каси, має бути розмічено для дотримання вказаної відстані між ними. Вхід відвідувачів повинен бути обмежений і регулюватися таким чином, щоб на кожну працюючу касу доводилося не більше двох клієнтів, а в приміщеннях площею від 100 кв. м – не більше 4 чоловік на касу. Керуючий магазином повинен розробити механізм обмеження кількості вхідних.
  • Дозволяється робота перукарень, салонів краси і косметичних кабінетів за умови дотримання всіх правил, включаючи дезінфекцію поверхонь, крісел і інструментів. Рушники та халати слід відправляти в прання після обслуговування кожного клієнта. Одноразові рукавички, які використовуються персоналом, повинні замінюватися після кожного клієнта. На додаток до звичайної маски, що закриває ніс і рот, працівники повинні носити також маску-щиток, що захищає очі.

Очікується, що вже наступного тижня в уряді Ізраїлю обговорять відкриття дитячих садків, шкіл, торгових центрів, парків, а також послаблення карантинних обмежень для літніх людей

Як повідомлялося, в китайському місті Ухань, який був епіцентром поширення коронавірусу, з лікарень виписали всіх пацієнтів з Covid-19.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: