ЄС готується до можливого провалу переговорів щодо Brexit

ЄС готується до можливого провалу переговорів щодо Brexit

Внутрішньополітичні протиріччя в Великій Британії можуть торпедувати переговори із Брюсселем

На фоні невдалого виступу прем’єра Великої Британії Терези Мей на конференції Консервативної партії цього тижня, а також протиріч всередині цієї політсили щодо умов виходу із ЄС Брюссель готується до можливого провалу переговорів із Лондоном щодо цього питання.

Даний сценарій розглядається європейцями як найменш ймовірний, однак вони починають приготування до ситуації, якщо на березень 2019 року не вдасться підписати угоду із Великої Британією щодо умов виходу і майбутнього формату відносин із ЄС, повідомляє Reuters.

Для прикладу, німецькі дипломати протягом останніх кількох місяців із однаковою силою працюють як над можливою домовленістю між ЄС і Великою Британією, так і над тим, що робити, коли такої угоди не вдасться досягнути. Майкл Барн’єр, головний переговірник від ЄС щодо питань Brexit, заявив, що в його повноваження також входить завдання допомогти ЄС підготуватися до провалу переговорів із Лондоном.

Анонімний представник ЄС говорить про те, що все більше наростає відчуття, що переговори із Великою Британією проваляться. Однак причиною цьому буде не те, що Лондон бачитиме для себе більше переваг у відсутності угоди із ЄС, як Тереза Мей погрожувала в липні 2017 року. Навпаки політичні протиріччя всередині Великої Британії зможуть привести до патової ситуації, яка не дасть змогу вчасно розробити нову рамкову угоду. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: