ЄС збільшить допомогу південному сходу України - Могеріні

ЄС збільшить допомогу південному сходу України - Могеріні
Високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні 

Євросоюз хоче допомогти регіонам, які економічно постраждали від обмеженого РФ доступу до українських портів через Керченську протоку

Євросоюз надасть підтримку південно-східним областям України, які зазнали економічні збитків через обмеження Росією доступу в українські порти через Керченську протоку.

Про це заявила високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні після зустрічі з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, повідомляє прес-служба Європейської служби зовнішніх зв'язків.

Сторони обговорили ситуацію в Азовському морі і захоплення РФ українських моряків. Могеріні заявила, що ЄС засуджує незаконну анексію Криму Росією, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і схвалює проведення реформ у нашій державі.

«Вони обмінялися думками щодо останньої ситуації в Азовському морі, включаючи стан захоплених українських судів і їх затриманих екіпажів. ЄС шукає можливості збільшити підтримку регіонів південно-східної України, які економічно постраждали від обмеженого Росією доступу до українських портів через Керченську протоку», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно у Європарламенті закликали Могеріні стати посередником між Україною і РФ.

Нагадаємо, 12 держав-членів ООН вимагають від Росії звільнити українських моряків.

Україна в рамках 25-ї зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ надала докази мілітаризації Росією анексованого нею Криму.

Також 6 грудня стало відомо, що Литва першою з країн ЄС вводить санкції проти РФ за агресію в Керченській протоці.

Польща в ОБСЄ заявила, що Росія вже не може сховатися за «зеленими чоловічками».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: