Єврокомісія розпочала антимонопольне розслідування щодо Vodafone

Єврокомісія розпочала антимонопольне розслідування щодо Vodafone

Європейська комісія занепокоєна тим, що таке поглинання може знизити конкуренцію у Німеччині та у Чеській Республіці

Єврокомісія розпочала поглиблене розслідування у справі про придбання компанією Vodafone активів телекомунікаційної компанії Liberty Global's у Німеччині, Угорщині, Румунії та Чеській Республіці. 

Про це повідомляє прес-служба Європейської Комісії.

У Єврокомісії стурбовані можливим негативним впливом цієї закупівлі на вмотивованість компаній до розвитку мереж наступного покоління та на інвестиції у цю галузь.

«Європейська комісія занепокоєна тим, що таке поглинання може знизити конкуренцію у Німеччині та у Чеській Республіці. Зокрема, у Чехії провайдери телекомунікаційних послуг можуть виявитися відрізаними від вторинного ринку мобільних послуг, інтернет-послуг та телевізійних послуг. У Німеччині така трансакція може виключити конкуренцію з новими компаніями, скоротити кількість гравців на ринку та знизити мотиви Vodafone до конкуренції з операторами, які залишаються на ринку країни», - йдеться у повідомленні.

Відзначимо, Антимонопольний комітет України (АМКУ) відкрив справу проти компаній «Київстар», Vodafone Україна і lifecell у зв'язку з встановленням чотиритижневого розрахункового періоду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: