Яценюк в Європарламенті: для українців отримання безвізу дуже важливе

Яценюк в Європарламенті: для українців отримання безвізу дуже важливе
Арсеній Яценюк на засіданні Комітету Європарламенту у закордонних справах

Українська влада виконала, що обіцяла, і ми переконані, що ЄС виконає свою роботу, заявив Яценюк

У вівторок, 29 листопада, в рамках візиту до Брюсселя лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся із промовою на засіданні Комітету Європарламенту у закордонних справах.

Він нагадав, що в українському парламенті ухвалені 144 законодавчі акти на виконання критеріїв ЄС для надання безвізового режиму. Яценюк підкреслив, що високо цінує рішення Комітету щодо скасування візового режиму для України: «Очікуємо, що в найближчому майбутньому буде вирішене питання так званого механізму призупинки безвізового режиму».

«Це буде сильний і чіткий сигнал українському народу, що Європейський Союз на нашому боці», - підкреслив лідер «Народного фронту».

«Українська влада виконала, що обіцяла, і ми переконані, що ЄС виконає свою роботу. Для українського народу отримання безвізового режиму надзвичайно важливе. Це не просто слова – необхідні конкретні дії», - наголосив Яценюк.

Він також підкреслив, що Україна закликає європейських друзів та партнерів завершити процедуру ратифікації Угоди про асоціацію та ЗВТ між Україною та ЄС: «Високо ціную, що Європейський парламент уже ратифікував угоду. Очікуємо на остаточне завершення ратифікаційного процесу на національному рівні. Це взаємно вигідна ситуація – і для ЄС, і для українського народу».

Щодо макроекономічної ситуації в Україні, Яценюк підкреслив, що країна постала перед величезними викликами після російської агресії, незаконної анексії Криму «і того, як Росія розв’язала війну проти України, пославши своїх бойовиків у Донецьк і Луганськ»: «Україна втратила 20% своєї економіки і ми тимчасово втратили територію Луганська, Донецька і Криму. Наголошу – тимчасово втратили. Переконані, що з вашою потужною підтримкою та підтримкою вільного світу Україна відновить свою територіальну цілісність».

В Україні, тим часом, спостерігаються перші ознаки макроекономічної стабілізації і певне зростання ВВП, підкреслив лідер «Народного фронту»: «Ми зупинили інфляцію, стабілізували курс валюти, і програми МВФ, Світового банку та макрофінансова підтримка ЄС дуже важливі для українського народу».

Як повідомлялося, зустріч в рамках тріалогу (тристоронніх консультацій) щодо механізму призупинення безвізового режиму, яка відбулася у вівторок у Брюсселі, завершилася без ухвалення рішення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: