Кабмін ухвалив рішення про оновлення Наглядової ради «Нафтогазу»

Кабмін ухвалив рішення про оновлення Наглядової ради «Нафтогазу»

До Наглядової ради «Нафтогазу» увійшли громадяни Великої Британії, США, Канади та Франції

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про оновлення Наглядової Ради НАК «Нафтогаз України» з громадянами Великої Британії, США, Канади та Франції.

Рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду одноголосно.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання підкреслив, що уряд України в рамках реалізації Енергетичної стратегії та плану «Україна – 2020» виступає за повну демонополізації ринку газу та завершення реформування національного енергохолдингу «Нафтогаз України».

Він зазначив, що демонополізація несе підвищення конкуренції на ринку, а отже зниження ціни на паливо. «А це і є наш курс», - додав Гройсман.

«Окрім того, це вимагатиме підвищення видобутку – в тому числі з боку НАК «Нафтогаз України». В цьому контексті глава уряду запропонував оновити Наглядову Раду НАК, яка могла б повноцінно запустити роботу державного холдингу, а відтак і всієї  газової галузі. Урядовці підтримали пропозицію прем’єр-міністра. Рішення про оновлення Наглядової Ради НАК «Нафтогаз України» було ухвалено одноголосно», - повідомляє прес-служба Кабміну.

Так, до Наглядової ради увійшли іноземці Клір Спотісед (громадянин Британії), Бруно Лісква (Франція), Амос Гохштайн (США), Стів Гейсен (Канада). Крім того, до складу НР увійшли українці Олександр Гриценко (голова правління Укрексімбанку), Сергій Попик (радник прем'єра). Зберіг свою позицію в НР Володимир Демчишин.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України скасував конкурсний відбір незалежних членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України».

Раніше повідомлялося, що італійська компанія Rothschild за $3,7 млн допоможе «Нафтогазу» із реформою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: