Катар назвав вимоги арабських країн неприйнятними

Катар назвав вимоги арабських країн неприйнятними

Нелегальна блокада не має жодного стосунку до боротьби з тероризмом, - шейх Саїф аль-Тані

Катар назвав неприйнятними і нездійсненними вимоги, висунуті арабськими країнами для скасування бойкоту, повідомляє BBC.

«Список вимог підтверджує те, про що Катар говорив з самого початку. Нелегальна блокада не має жодного відношення до боротьби з тероризмом, вона пов'язана з обмеженням суверенітету Катару і втручанням у нашу зовнішню політику», - заявив прес-секретар уряду Катару шейх Саїф аль-Тані.

За словами аль-Тані, зараз уряд країни вивчає список умов, висунутих арабськими країнами, і готує відповідь.

Раніше Національний комітет з прав людини Катару заявив, що представлений арабськими країнами список вимог суперечить положенням міжнародних конвенцій про захист прав людини, і закликав уряд країни відмовитися від виконання цих вимог.

Нагадаємо, 10 країн, серед яких найближчі сусіди Катару - Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати, розірвали дипломатичні відносини з Катаром.

Сенегал заявив про відкликання свого посла з Катару і солідарність із Саудівською Аравією в кризі.

Йорданія прийняла рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі, а також відкликала ліцензію у катарського телеканалу Al Jazeera, який вже заблокований в ОАЕ і Саудівській Аравії.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару в підтримці терористичної діяльності, у тому числі «Аль-Каїди» і «Ісламської держави». Катар всі звинувачення заперечує.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: