Кері заперечив Порошенку: У США кожен суд є антикорупційним

Кері заперечив Порошенку: У США кожен суд є антикорупційним
Екс-держсекретар США Джон Кері (ліворуч) та екс-прем'єр Швеції Карл Більдт на форумі YES

Український президент намагався довести, що антикорупційні суди не є обов'язковими для всіх країн.

Екс- держсекретар США Джон Кері відповів на заяву президента України Петра Порошенка щодо відсутності антикорупційних судів у розвинених країнах. Про це він сказав на 14-му форумі YES, що проходить зараз у Києві.

У своєму виступі Порошенко заявив, що процес створення антикорупційного суду триває вже півтора роки через тестування, перевірки та поліграф, і він не хоче чекати ще кілька років. Натомість, на його думку, вже в жовтні може з’явитися антикорупційна палата в існуючому Верховному суді.

Український президент зазначив, що у таких країнах як Франція, Польща та США немає антикорупційних судів – такі органи властиві країнам «третього світу». На підтримку цієї тези він попрохав підняти руки тих, в чиїх країнах існують такі суди.

Кері підкреслив, що проблема корупції лишається для України найбільш нагальною. На його думку, аргумент Порошенка щодо відсутності у США спеціальних антикорупційних судів не працює.

«Відповім вам, що у нас кожен суд – антикорупційний. Зараз спец прокурор розслідує справу відносно президента», – заявив колишній голова Держдепу США.

Ці слова аудиторія зустріла аплодисментами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: