Керрі їде переконувати членів Євросоюзу не наслідувати приклад Британії

Керрі їде переконувати членів Євросоюзу не наслідувати приклад Британії
ntv.ru

Державний секретар США проситиме не послаблювати ЄС

Державний секретар США Джон Керрі зустрінеться з керівниками Європейського Союзу і британськими чиновниками для переговорів щодо результатів історичного голосування Великобританії про вихід із ЄС, пише Радіо Свобода.

У США заявили, що Керрі зустрінеться з главою зовнішньополітичного відомства ЄС Федерікою Могеріні в Брюсселі і міністром закордонних справ Великобританії Філіпом Гаммондом в Лондоні 27 червня.

Високопоставлений чиновник США сказав, що Керрі хотів би наголосити на важливості інших членів не йти за Великобританією і не послаблювати ЄС.

Раніше Керівник Європарламенту закликав прем’єр-міністра Великобританії Девіда Камерона почати офіційні процедури щодо виходу з ЄС на майбутньому саміті. Мартін Шульц розповів, що період невизначеного стану через так званий Brexit може «привести до ще більшої нестабільності і тим самим поставити під загрозу робочі місця».

Лідери ЄС планують зустрітися на саміті в Брюсселі 28 і 29 червня для обговорення наслідків британського голосування, Європейський парламент також проведе спеціальну сесію.

За вихід з ЄС проголосували 52% виборців на референдумі у Великобританії 23 червня, це майже 16 з половиною мільйонів громадян; прихильники членства в Євросоюзі набрали 48%. Прем’єр-міністр Великобританії Девід Камерон, який виступав за збереження членства в ЄС, заявив про намір піти у відставку через три місяці.

25 червня голови МЗС шести країн-засновниць ЄС на зустрічі в Берліні закликали Великобританію почати залишати союз «якомога швидше». Камерон заявив, що він піде у відставку в жовтні і залишить переговори щодо Brexit своєму наступнику.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: