Кількість загиблих внаслідок вибуху у будинку в Магнітогорську зросла до 19 людей

Кількість загиблих внаслідок вибуху у будинку в Магнітогорську зросла до 19 людей
У Магнітогорську зростає кількість загиблих внаслідок вибуху у будинку
Фото: Vesti.Ru

Продовжує зростати кількість загиблих у Челябінській області

Кількість загиблих внаслідок вибуху у будинку в Магнітогорську зросла до 19 людей. Як повідомляє МНС, сьогодні з-під завалів вдалося витягти тіла ще 10 загиблих, зокрема і  трирічної дівчинки, передає «Ехо Москви». Серед виявлених людей раніше теж є дитина. Крім того, за даними дитячого омбудсмена Анни Скворцової, ще п'ятеро дітей перебувають у списках зниклих безвісти. Всього зараз під уламками можуть залишатися 22 людини. Влада визнає, що шансів знайти їх живими все менше і менше.

Як зазначає радіостанція, на місці події продовжує чергувати «швидка», правда, всього одна, а спеціальні повітряні гармати подають тепло під руїни.

Зараз роботи на місці йдуть повним ходом, хоча деякий час тому рятувальники були змушені їх призупинити через загрозу обвалення однієї зі стін. Вона і зараз викликає серйозні побоювання, тому що закріплена тільки в одному місці з фасадної частини будівлі. Її збираються демонтувати. Фахівці наразі оцінюють стійкість конструкцій і, виходячи з цього, діють, передає «Інтерфакс» з посиланням на обласний МНС. Там відзначили, що загроза обвалення зберігається, розбір завалів ведеться різними способами - механізованим, за допомогою спецтранспорту, а потім вручну - в залежності від ситуації. Співрозмовник агентства також сказав, що температура наразі мінусова, але тепліше ніж вночі.

Як повідомляє РБК, з Уфи прибув спеціальний екскаватор з гідроножицями. Завдяки йому прибирають навислі плити, які не дозволяли дістатися до епіцентру обвалення. За даними міської адміністрації, жителі сусідніх під'їздів перебувають у безпеці, їм нічого не загрожує. Обстеження завдяки комплексу «Стріла» показало, що квартири в уцілілої частини будівлі придатні для проживання.

Між тим поки невідомо, коли пройдуть похорони загиблих в Магнітогорську. У прес-службі губернатора повідомили, що спочатку буде проведена судово-медична експертиза, яка може тривати кілька днів. У Челябінській області 2 січня оголошено день жалоби.

Нагадаємо, в ніч на 31 грудня місті Магнітогорськ в Росії стався вибух у 10-поверховому житловому будинку, внаслідок чого обвалився під'їзд. Попередньо причиною вибуху називають витік газу. Повністю зруйновано 26 квартир, де проживали 46 осіб.

Наступного дня, ввечері 1 січня приблизно у 3 кілометрах від будинку, у якому від вибуху газу обвалився під’їзд, вибухнула маршрутка. В результаті загинули три людини. Російські ЗМІ пов'язують вибухи маршрутки і вибух у будинку. Мовляв, це можуть бути теракти.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: