Кирило відмовився говорити про зустріч з патріархом Варфоломієм

Кирило відмовився говорити про зустріч з патріархом Варфоломієм
Глава РПЦ Кирило

Нічого секретного не було, нічого такого, що справило б вибух у свідомості, - сказав Кирило.

Глава РПЦ Кирило відмовився розкривати журналістам деталі розмови під час його сьогоднішньої зустрічі в Стамбулі з Вселенським патріархом Варфоломієм. Про це йдеться на сайті РПЦ.

«Без узгодження з Його Святістю не хотів би розкривати вам деталі, хоча нічого секретного не було, нічого такого, що справило б вибух у свідомості», - сказав Кирило.

Він заявив, що були обговорені «всі проблеми, які стоять на порядку денному».

Як відомо, Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з російським патріархом Кирилом повідомив, що рішення про українську автокефалію вже прийнято, і вже ведуться відповідні процеси.

Раніше повідомлялося, що патріарх Сербської православної церкви Іриней просить не надавати Україні томос. Він надіслав Вселенському Патріарху Варфоломію листа, в якому обґрунтовує твердження, що виключно Російська церква має канонічне і історичне право на церковну організацію в Україні і застерігає Варфоломія від втручання в українські церковні питання, і одночасно в македонські та чорногорські.

З 1 по 3 вересня у Стамбулі відбудеться загальне зібрання єпископату Константинопольської Патріархії. Очікується, що на ньому обговорять питання про створення єдиної помісної української церкви.

 Читайте також матеріали: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: