Клімкін прибув до Мінська на зустріч «нормандських» міністрів

Клімкін прибув до Мінська на зустріч «нормандських» міністрів
Павло Клімкін в Мінську

Зустріч керівників МЗС України, Німеччини, Франції та Росії відбудеться сьогодні у Мінську

Міністр закордонних справ Павло Клімкін прибув до Мінська, де сьогодні очікується зустріч міністрів у «нормандському форматі». Про це повідомила прес-служба посольства України у Білорусі у Twitter.

«До Мінська на зустріч у «нормандському форматі» прибув міністр закордонних справ України Павло Клімкін», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії заплановано 29 листопада у Мінську.

Як очікується, сьогодні міністри говоритимуть про «дорожню карту» щодо врегулювання на Донбасі.

Напередодні голова МЗС України Павло Клімкін повідомив, що Київ наполягатиме на своєму баченні «дорожньої карти».

За даними МЗС, основними акцентами зустрічі у «нормандському форматі» 29 листопада буде безпека і гуманітарний вимір, зокрема звільнення заручників і політв'язнів.

При цьому у міністерстві закордонних справ Німеччини не сподіваються на прорив у вирішенні конфлікту на Донбасі від зустрічі міністрів закордонних справ у «нормандському форматі», яка має відбутися у Мінську в вівторок, 29 листопада.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров зазначив, що сумнівається, що до 29 листопада можна буде домовитися «по всіх параметрах» щодо «дорожньої карти».

У МЗС Франції очікують від зустрічі у Мінську можливості «оцінити, що було зроблено і що не було зроблено після зустрічі в жовтні в Берліні».

Лідери України, Росії, Німеччини та Франції зібралися 19 жовтня в Берліні на перший за рік саміт в «нормандському форматі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: