Клімкін просить українців не їхати на роботу за кордон за підробленими документами

Клімкін просить українців не їхати на роботу за кордон за підробленими документами

За словами глави МЗС, консули дедалі частіше повідомляють про затримання українців у країнах ЄС через підроблені документи, за якими вони влаштовуються на роботу

Міністр закордонних справ Павло Клімкін застеріг українців від спроб працевлаштування у країнах ЄС за підробленими документами.

Про це Клімкін написав у Facebook.

«Наші консули дедалі частіше повідомляють про затримання українців у країнах ЄС через підроблені документи, за якими наші співгромадяни влаштовуються на роботу в Євросоюзі. Дипустанови України роблять все від себе залежне для захисту прав українців за кордоном, але якщо людина порушила закон, то має понести за це покарання», - зазначив міністр.

Він закликав українців не купувати «липові» паспорти. «Витратьте більше часу та зусиль і зробіть усе у законний спосіб. Стати жертвою шахраїв, які наживаються на людських долях, дуже легко», - підкреслив Клімкін.

«Повірте, правоохоронці країн ЄС часто бачать таку підробку відразу, «неозброєним оком», тому проблеми виникнуть при першому ж контакті з офіційними органами іноземної держави. Підробка паспортних документів - важкий злочин, намагатися працювати з підробленими документами значно небезпечніше і гірше, ніж перебувати за кордоном взагалі без будь-яких документів», - написав міністр.

Раніше повідомлялося, що польські роботодавці побоюються, що з відкриттям ринків праці інших країн Заходу з Польщі, насамперед, до Німеччини, а також й до інших країн може виїхати значна кількість українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: