Клімкін відповів на пропозицію Лаврова щодо «дорожньої карти» для Донбасу

Клімкін відповів на пропозицію Лаврова щодо «дорожньої карти» для Донбасу

Ця «дорожня карта» буде робитися на основі спільної позиції в «нормандському форматі»

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що для виконання Мінських угод необхідно розробити «дорожню карту» з чіткою послідовністю заходів і гарантією їх реалізації Росією. Про це він заявив під час спільного підходу до преси з міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковським сьогодні у Києві.
«Насправді у нас на сьогодні немає жодної «дорожньої карти», де були б закріплені фундаментально важливі речі. Це послідовність того, що необхідно зробити, і гарантія того, що російська сторона це зробить… Нам потрібна одна чітко зрозуміла «дорожня карта», і ця «дорожня карта» буде робитися на основі нашої спільної позиції в «нормандському форматі» - з німецькими і французькими друзями, які мають відповідний мандат Євросоюзу», - сказав Клімкін.
Нагадаємо, сьогодні, 13 вересня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що РФ пропонує розробити «дорожню карту» для того, щоб зрушити «з мертвої точки» виконання Мінських угод, але кожен крок у сфері зміцнення безпеки пропонується супроводжувати просуванням політичних реформ із легалізації російських бойовиків на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: