Колишні президенти США готові публічно зробити щеплення від коронавірусу

Колишні президенти США готові публічно зробити щеплення від коронавірусу
Барак Обама та Білл Клінтон обов'язково вакцинуються, позиція чинного президента Дональда Трампа невідома
Фото: The White House/Flickr

З такою ініціативою колишні президенти виступили для того, щоб переконати американців у безпечності вакцини

Колишні президенти США – Барак Обама, Джордж Буш-молодший і Білл Клінтон заявили про готовність публічно пройти процедуру вакцинації від коронавірусної інфекції. Про це повідомляє CNN. 

Наразі невідома позиція ще одного колишнього президента, 96-річного Джиммі Картера та чинного президента Дональда Трампа, який сам перехворів на коронавірус. До того, як захворіти, Трамп заперечував небезпечність коронавірусу. 

Колишні президенти зараз в очікуванні реєстрації владою США вакцини для масової вакцинації від COVID-19. На розгляді у профільного відомства перебувають два препарати, – компаній Pfizer і Moderna. 

У США з кінця листопада кількість нових випадків заражень на добу тримається на рівні 200 тис. Загалом, з початку пандемії у країні зафіксовано понад 14 млн випадків Covid-19.

У світі зараз відомо про три перспективні вакцини від коронавірусу. 9 листопада компанії Pfizer та BioNTech оголосили про те, що їхня вакцина продемонструвала ефективність у понад 90% на фінальному етапі випробувань. 

16 листопада американська компанія Moderna заявила, що ефективність її вакцини-кандидата від Covid-19 становить 94,5%. Очікується, що вакцина Moderna не буде доступна за межами США до наступного року.  Пізніше компанія заявила, що її вакцина показала 100% ефективності при важких випадках коронавірусу.

Ще один препарат, вакцина Оксфордського університету та AstraZeneca, за підсумками випробувань показала середню ефективність 70%. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: