Колишній адвокат Трампа хоче помилування Манафорта

Колишній адвокат Трампа хоче помилування Манафорта
Пол Манафорт (у центрі) залишає будівлю суду у передмісті Вашингтона

Джон Дауд був провідним адвокатом Трампа до минулого тижня, коли заявив про свою відставку

Колишній адвокат президента США Джон Дауд висловив ідею про помилування екс-радників Трампа Пола Манафорта і Майкла Флінна.

Про це пише The New York Times.

Газета з посиланням на трьох анонімних осіб, причетних до справи, повідомляє, що адвокат торкнувся теми помилування в розмові з юристами Пола Манафорта – Реджіналдом Брауном, і Майкла Флінна – Робертом Келнером.

Зазначається, що Джон Дауд був провідним адвокатом Трампа до минулого тижня, коли заявив про свою відставку.

Сам Дауд відмовляється від детальних коментарів і заперечує те, що він піднімав це питання.

«Водночас сам факт консультацій, які Дауд проводив з юристами обох обвинувачених, говорить про те, що юридичну команду Трампа турбує, яких зізнань перед слідчими слід чекати від екс-радників в разі, якщо їм запропонують пом’якшення покарання в обмін на додаткові свідчення», – пише NYT. 

«Є також думка, що факт обговорення помилування може бути класифікований як перешкоджання слідству, проте поки що про це говорити рано», – йдеться у статті.

«У такому обговоренні не буде складу злочину, бо у глави Білого дому є широкі права на помилування підсудних. Президент не скоює злочинів, здійснюючи дії, захищені Конституцією», – заявив адвокат і професор Гарварда Алан Дершовітц.

«Якщо пропозицію помилувати підсудного було зроблено з наміром перешкодити слідству – тоді воно може класифікуватися як порушення закону», – вважає Ліза Керн Ґріффін, колишній федеральний прокурор, а нині – професор Університету Дюк. 

Нагадаємо, спецпрокурор США Роберт Мюллер подав новий обвинувальний вирок, який стверджує, що Пол Манафорт у 2012 році таємно заплатив колишнім провідним європейським політикам за лобіювання уряду України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: