Колишній глава СБУ розповів про «російський слід» у справі «французького терориста»

Колишній глава СБУ розповів про «російський слід» у справі «французького терориста»
ipress.ua

Марчук вважає, що Росія могла використати француза для помсти Україні

Російська сторона гіпотетично могла піти на те, що називають у розвідці «організація акцій під чужим прапором». Про це в коментарі «Главкому» сказав екс-прем'єр-міністр України, перший голова СБУ, генерал армії України Євген Марчук.

«Уявімо собі, що француз-«волонтер» не попав у поле зору СБУ, і він вдало зі зброєю і вибухівкою українського походження при супроводженні українського громадянина дістається Франції. Але французька поліція отримує… інформацію про «волонтера» і його українського супутника, про їх вантаж, маршрут руху і про підготовку теракту в Парижі під час Євро-2016. Спецслужби Франції перехоплюють «волонтера» і його українського співучасника, кладуть їх фізіономіями на асфальт і демонструють усьому світові через телебачення їхній український вантаж», - пояснив він.

Марчук підкреслив, що висновки в цій ситуації були б на поверхні: «Україна – постачальник тероризму до Європи» та «Україна поставляє зброю і вибухівку терористам».

«Що відбувається далі - всім зрозуміло. І кому вигідний такий цілком реалістичний сценарій - також зрозуміло», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше на брифінгу глава СБУ Василь Грицак заявив, що українська спецслужба запобігла серії терактів на території Франції під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2016.

«СБУ вдалося попередити серію з 15 терактів, які планувалися на території Франції під час проведення Євро-2016, що розпочнеться 10 червня», - сказав Грицак.

Він уточнив, що об'єктами терористичних актів у Франції були мечеть, синагога, будівля збору податків із громадян Франції, пункти, що ведуть спостереження за автобанами, і багато інших місць. Здійснити низку терактів мав чоловік, француз за походженням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: