Колишній російський депутат від «Єдиної Росії» втік до Німеччини

Колишній російський депутат від «Єдиної Росії» втік до Німеччини
Роберт Шлегель отримав громадянство Німеччини

Шлегель свого часу голосував за скандальний закон, який забороняє іноземцям всиновлювати сиріт з Росії

Роберт Шлегель, колишній депутат Держдуми РФ від «Єдиної Росії», став громадянином Німеччини. Про це пише газета Süddeutsche Zeitung. За її даними, у ФРГ Шлегель працював в компанії у Мюнхені, яка виробляє програмне забезпечення. ЗМІ пише, що зараз його відсторонили від роботи.

У листуванні з виданням ексдепутат, який раніше критикував Захід, сказав, що «розчарувався в політиці». За словами Шлегеля, його погляди «сильно змінилися», і тепер він «звичайна людина з незвичайним життєвим досвідом».

«Я хочу, щоб мої діти росли в Німеччині, як частина культури і народу, до якого вони належать», - додав він. Адже Шлегель отримав громадянство в Німеччині як нащадок поволзьких німців.

У 2006-2007 роках Шлегель був прессекретарем руху «Наші». Він організував студію «Біле Світло», яка знімала агітаційні відеоролики для молодіжної організації. У 2007 році став депутатом Держдуми РФ V скликання, в 2011 році увійшов в VI скликання.

Шлегель брав участь в розробці поправок до законопроекту «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку» та голосував за скандальний закон, який забороняє іноземцям всиновлювати сиріт з Росії. У лютому 2012 року зажадав від прокуратури перевірити джерела фінансування тоді ще опозиційного телеканалу «Дождь».

До слова, це не перший російський депутат, який міняє громадянство. Депутат Державної думи Росії 5-го і 6-го скликань Ілля Пономарьов, який свого часу став єдиним із 450 депутатів, хто голосував проти анексії Криму, був змушений у 2014 році залишити Росію. Тривалий час жив у США та в Україні. 17 травня 2019 року п’ятий президент України Петро Порошенко надав Пономарьову українське громадянство

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: