Колишнього чиновника затримали на хабарі в $6 млн голові САП

Колишнього чиновника затримали на хабарі в $6 млн голові САП

Хабар намагався дати колишній топ-посадовець

Фото: САП

Чиновнику допомагав високопосадовець управління ДПС у Києві

Детективи Національного антикорупційного бюро задокументували надання хабара керівництву НАБУ та голові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Хабар у $6 млн намагався дати колишній топ-посадовець.

Про це повідомили у САП.

Зазначається, що чиновнику допомагав високопосадовець управління Державної податкової служби у м. Києві.

«Щойно за процесуального керівництва САП детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади за посередництва його «правої руки», високопосадовця управління ДПС у м. Києві та інших осіб, неправомірної вигоди керівництву НАБУ та керівнику САП», - йдеться у повідомленні.

Фото: САПФото: САП

У САП уточнили, що гроші чиновник пропонував за закриття кримінальної справи, у якій він фігурує як підозрюваний. Мова йде про два кримінальних провадження - щодо розтрати та привласнення майна, а також щодо відмивання доходів.

«Вилучено $6 млн. На даний час детективами Національного бюро проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на документування неправомірних дій вказаних осіб», - повідомили у САП.

У суботу, 13 червня, о 11:00 в Спеціалізованій антикорупційний прокуратурі відбудеться брифінг на тему «хто і чому намагався підкупити керівників антикорупційних органів».

Виступатимуть керівник САП Назар Холодницький та директор НАБУ Артем Ситник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: