Колишньому очільнику Сміли повідомили про підозру

Колишньому очільнику Сміли повідомили про підозру

У листопаді 2018 року депутати міської ради Сміли проголосували за відставку в.о. мера міста Віктора Федоренка

Встановлюються обставини справи та причетність інших осіб до вчинення кримінального правопорушення

У кримінальному провадженні за фактом зриву опалювального сезону в місті Сміла повідомлено про першу підозру.

Про це 3 січня заявили у прес-службі прокуратури Черкаської області.

Зазначається, що прокурорами Смілянської місцевої прокуратури та прокуратури Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, що розслідується слідчим відділом Смілянського відділу поліції, за фактами зловживання владою, службовим становищем, неналежного виконання своїх обов'язків посадовими особами, що призвело до зриву опалювального сезону в місті Сміла, за ознаками кримінальних правопорушень,  передбачених  ч. 2 ст. 364, ч.ч. 1, 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

«Наразі прокурором повідомлено про підозру одному з депутатів Смілянської міської ради у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом інтересам юридичної особи, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України», - заявили в прокуратурі.

Повідомляється, що вказана особа підозрюється в тому, що виконуючи обов'язки міського голови міста Сміла, достовірно знаючи, що між комунальним підприємством і товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір постачання природного газу, а також про необхідність отримання номінацій на природний газ комунальним підприємством, відсутність в останнього грошових коштів для здійснення платежів за договором, будучи в зв’язку з цим письмово повідомлений директором комунального підприємства про необхідність додаткового фінансування, маючи повноваження та можливість, «своєчасно не скликав і не виніс на розгляд сесії міської ради питання щодо фінансування комунального підприємства, що унеможливило вчасне здійснення платежів за договором й отримання номінацій на природний газ на лютий 2018 року».

«Зазначене призвело до несанкціонованого відбору газу та спричинило матеріальну шкоду комунальному підприємству у вигляді збільшення боргових зобов'язань на суму понад 29 млн. грн», - підкреслили в прокуратурі.

Досудове розслідування триває, встановлюються обставини справи та причетність інших осіб до вчинення кримінального правопорушення.

Раніше повідомлялося, що депутати міської ради Сміли Черкаської області проголосували за відставку в.о. мера міста Віктора Федоренка.

На сесії також був присутній лідер партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі. Він написав у Facebook, що Федоренко «тримав місто без тепла через корупційні схеми».

Сміла залишалася без опалення через борги теплопостачальників перед «Нафтогазом». Станом на 16 листопада 2018 року в місті було запущено 10 котелень із 21.

Також в.о. мера Сміли виключили з БПП за «нелюдське ставлення». У партії наголосили, що Федоренко зробив майже 70 тисяч місцевих мешканців заручниками свого неефективного управління містом.

НАК «Нафтогаз України» 27 грудня 2018 року уклала договір і підтвердила номінації на газ КП «Смілакомунтеплоенерго», яке забезпечує теплом і гарячою водою місто Сміла Черкаської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: