Колумбійці сказали «ні» угоді з повстанцями

Колумбійці сказали «ні» угоді з повстанцями

Президент Колумбії впевнений, що референдум не підірве стабільність в країні

За підсумками підрахунку 99,92% голосів на референдумі про домовленості між колумбійським урядом і ліворадикальним угрупованням Революційні збройні сили Колумбії (FARC), більшість жителів країни сказало «ні» угоді з повстанцями.
Проти втілення в життя положень документа висловилися 50,22% учасників плебісциту. На підтримку мирної угоди, покликаної покласти край громадянській війні, що тривала понад півстоліття, висловилися 49,77% респондентів. Таким чином, різниця склала близько 59 тисяч голосів із приблизно 13 мільйонів підрахованих бюлетенів.
Глава держави відреагував на підсумки плебісциту, заявивши, що приймає його негативний результат. Разом з тим президент підкреслив, що режим перемир'я з бійцями FARC поки буде діяти, передає Reuters.
Хуан Мануель Сантос додав, що в понеділок, 3 жовтня, проведе переговори з представниками всіх політичних сил, щоб «відкрити простір для діалогу». Референдум не підірве стабільність в країні, висловив упевненість він.
Сантос вже прийняв рішення про відправку переговірників на Кубу, де ті повинні будуть провести консультації з представниками FARC щодо подальших кроків, повідомляє AP. Повстанці, в свою чергу, вже оголосили про готовність до мирного діалогу, незважаючи на результат референдуму.

Нагадаємо, в кінці вересня влада Колумбії підписала історичну угоду про укладення миру з повстанцями з угруповання «Революційні збройні сили Колумбії» (FARC). Угода про мир була підписана через 52 роки громадянської війни. За цей час загинули 260 тис. чоловік, ще шість млн осіб були змушені покинути свої будинки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: